Premies

Renovatiepremie

Voor werken vanaf 10.000 euro komt uw woning mogelijk in aanmerking voor een renovatiepremie. Voor verhuurders kan deze enkel worden aangevraagd voor woningen die via een SVK worden verhuurd.

De renovatiepremie wordt in 2015 naar een nieuwe premie die vanaf nu in twee delen moet worden aangevraagd. Vanaf 1 december 2014 werd de oude renovatiepremie stopgezet.

De hoofdlijnen van de nieuwe renovatiepremie zijn inmiddels gekend en kunt u raadplegen op de website van Wonen-Vlaanderen.

Verbeterings- en aanpassingspremie

Voor kleinere werken is er de Vlaamse verbeterings- en aanpassingspremie. Voor eigenaars die een woning via een SVK verhuren, gelden er minder strenge inkomensvoorwaarden.

Meer informatie vindt u op de site van Wonen Vlaanderen.

Sociale dakisolatiepremie

Vanaf 2020 zal dakisolatie in alle Vlaamse woningen verplicht zijn. Woningen zonder dakisolatie mogen vanaf dan niet meer verhuurd worden.Voorlopig voorziet de Vlaamse overheid samen met de netbeheerders nog een dakisolatiepremie voor huurwoningen bewoond door kwetsbare huurders. Woningen die via een SVK worden verhuurd, komen hiervoor automatisch in aanmerking.

Meer informatie over de sociale dakisolatiepremie vindt u op deze site van de Vlaamse overheid.


Copyright 2020 by DotNetNuke Corporation - Privacybeleid