Verhuren via het SVK

 

Bent u het beu om als eigenaar veel tijd en energie te steken in het beheer van uw huurwoning? Verhuur uw woning dan aan het sociaal verhuurkantoor (SVK). Naast de zekerheden die u al geniet via de woninghuurwet, biedt het SVK nog tal van andere voordelen.

Uw voordelen als verhuurder

1. Huurgarantie

U hoeft niet langer wakker te liggen van wanbetalingen of huurachterstallen. Niet de onderhuurder, maar het SVK is verantwoordelijk voor de betaling van de huur. Het garandeert u maandelijkse huurinkomsten voor de volledige periode van het huurcontract. 

2. Onderhoud van de woning

Aangezien het SVK uw huurder is, is het ook de verantwoordelijkheid van het SVK om uw woning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat terug te geven.

3. Professionele partner

U werkt samen met een professionele partner die veel ervaring heeft met het huren en verhuren van woningen. Het SVK neemt het beheer van uw woning over en volgt alle administratieve taken op (opmaken huurcontract, afsluiten brandverzekering, opmaken plaatsbeschrijving, ..).

4. Gunstige regeling personenbelasting en onroerende voorheffing

Als u een woning verhuurt aan een professionele partner, wordt u in principe belast op de werkelijke huuropbrengsten. Voor verhuring aan een SVK geldt een gunstigere regeling, waardoor u slechts belast wordt op het (geïndexeerd) kadastraal inkomen.

Bovendien genieten SVK-verhuurders van een verlaagd tarief aan onroerende voorheffing. U betaalt slechts 1,6% ipv 2,5% onroerende voorheffing. Hierdoor betaalt u al snel meer dan 100 euro minder onroerende voorheffing per jaar! 

5. Geen risico op leegstandsheffing

Tijdens de looptijd van het huurcontract zorgt het SVK ervoor dat de woning verhuurd is. Als een huurder de woning verlaat, gaat het SVK meteen op zoek naar een nieuwe huurder. Hierdoor vermijdt u langdurige leegstand en de bijbehorende leegstandsheffing.

6. Geen gerechtelijke procedures

Het SVK is uw huurder en is dus ook verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen. U heeft geen rechtstreeks contact met de onderhuurder, waardoor u ook geen risico heeft op langdurige gerechtelijke procedures. Dit risico valt volledig ten laste van het SVK.

7. Renovatiepremies

Als u uw woning wilt verbouwen of renoveren om nadien te verhuren aan een SVK, heeft u mogelijk recht op één of meerdere premies.

Wat vraagt SVK Het Sas van u?

1. Een eerlijke huurprijs voor uw woning

2. Een woning die voldoet aan de vlaamse woningkwaliteitsnormen

3. Geen commissieloon

4. Een open en vlotte communicatie om de onderhandelingen aangenamer te laten verlopen.


Contacteer ons

Wil u meer weten over verhuren aan het SVK? Kijk dan op de pagina ‘hoe verloopt de verhuur?’. 
Heeft u nog vragen? Wil u uw woning verhuren aan het SVK? Neem dan gerust contact met ons op.

Copyright 2020 by DotNetNuke Corporation - Privacybeleid