Hoogbouwplein - Zelzate

 Hoogbouwplein Zelzate - Projectie

cvba Wonen is momenteel het appartementsgebouw op het Hoogbouwplein in Zelzate aan het renoveren. De renovatie van de sociale huurappartementen gebeurt in twee fasen, op dit moment worden de eerste 32 van 64 sociale huurappartementen gerenoveerd. Zowel in de eerste als tweede fase zullen er na renovatie 24 appartementen zijn met twee slaapkamers en 8 appartementen - aangepast aan mensen met een beperking - met één slaapkamer. Alle appartementen zullen rolstoelbezoekbaar zijn en er is een lift in het gebouw.

Logo's EFRO en Europese Unie

Cvba Wonen ontvangt Europese financiële steun voor de BEN-renovatie - bijna-energieneutraal (BEN) - van het Hoogbouwplein. Dit in het kader van het Vlaamse EFRO-programma. Cvba Wonen krijgt maximaal 653.492,91 euro aan subsidies. Dat is 40% van de meerkost om een BEN-renovatie mogelijk te maken, 40% van de meerkost aan erelonen voor de BEN-renovatie en 100% meerkost van het werkpakket communicatie. Lees meer over het EFRO-project.

Bij het ontwerp van renovatie van het Hoogbouwplein hebben cvba Wonen en KPW Architecten uit Leuven toekomstgericht gedacht in het kader van de circulaire bouweconomie. In de circulaire bouweconomie wil men producten en materialen zoveel mogelijk hergebruiken en het restafval minimaliseren. Eén van de begrippen die daarin centraal staat is ‘veranderingsgericht’ bouwen en ontwerpen. Concreet plaatst men bij het renoveren van de appartementen dynamische binnenmuren die het mogelijk maken om appartementen te koppelen en/of de oppervlakte van appartementen te vergroten of te verkleinen indien daar in de toekomst nood aan zou zijn. Lees hierover meer in Woonwoord.

 

 

Start werken eerste fase: 3 augustus 2018

Voorzien einde eerste fase: begin 2020

Voorziene start werken tweede fase: voorjaar 2020

Voorzien einde tweede fase: zomer 2021

Architect: KPW architecten (Leuven)

Aannemer: Six (Izegem)

Bestelbedrag: € 8.139.242,01

Oppervlakte: gebouw 6.800 m² - omgeving 6.400 m²

 

 

Copyright 2019 by DotNetNuke Corporation - Privacybeleid